Întrebări frecvente


1. Este acupunctura dureroasă?

In general, NU. Unele persoane pot simți furnicături, sau senzație de căldură la nivelul locului de inserție a acelor, dar acestea se datorează stimulării energetice cu efect vindecător.

Acele de acupunctură sunt de 8-10 ori mai subțiri decat cele folosite pentru injecțiile intravenoase sau intramusculare, nu conțin subsțante în ele și se introduc superficial, de obicei cațiva mm .In consecință, pacientul poate resimți doar o mica jenă timp de 1-2 secunde(in momentul ințepării), pentru ca apoi aceasta sa dispară.

 

2. Se pot transmite boli prin acupunctură?

Acele de cupru sau argint se pot steriliza conform normelor in vigoare (60 de minute la 180 de grade Celsius).

Pacienții pot opta şi pentru varianta acelor de unica folosință; acele se folosesc o singură dată, apoi SE ARUNCĂ, urmand ca in cadrul următoarei ședințe să se folosească un set nou de ace.

 

3. Ce voi simți in timpul sau dupa ședința de acupunctură?

Unele persoane experimentează o stare de relaxare și chiar pot adormi in timpul ședinței. Altele se simt deosebit de vioaie și "energizate" la sfarșitul sedinței. Unii nu au senzații deosebite. Insă, per ansamblu, se remarcă o imbunătățire evidentă a stării generale (reglarea somnului, apetitului, diminuarea oboselii,dispariția anxietății, a mainilor și picioarelor reci) independent de acuzele pentru care s-a prezentat inițial pacientul la cabinet.

Foarte rar poate apare o agravare a simptomelor, dar aceasta e o reacție la tratament normală, pasageră și va dispare în 24-48 de ore.

 

4. Dupa cată vreme se văd efectele tratamentului?

In general ,efectele tratamentului cu acupunctură se pot evalua dupa minim 3-4 sedinţe .Instalarea mai rapidă /tardivă a efectului depinde de vechimea bolii,varsta pacientului, bolile asociate.

 

5. De cate ședințe am nevoie?

Un ciclu complet conține 10-12 ședințe, care se pot repeta , la interval de 7-10 zile, in funcție de caz. Durata tratamentului variază mult, in funcție de natura și severitatea bolilor tale,vechimea lor, varsta, starea generală de sănătate, stilul de viață. Bolile cronice se vindecă mai greu, precum și cele de la nivelul emoțional/spiritual .

 

6. Cate ședințe se fac pe săptămană?

In general intre 3-5 ședințe /saptamană, pană la efectuarea unui ciclu complet, urmand ca apoi, in funcție de caz sau de necesitate, ele să poată fi spațiate la intervale mai mari (1 sau 2 ședințe /săptămană).

 

7. Cat dureaza o ședință?

In general 30-50 de minute, depinde de complexitatea cazului.

 

8. Se poate trata mai mult de o problemă in decursul aceleiași ședințe?

Bineînțeles! In cabinetul nostru ,toate problemele pacientului sunt ierarhizate in funcție de datele obținute in cadrul primei consultații si coroborate cu acuzele pacientului. Acupunctura echilibreaza trupul, mintea și spiritul in acelasi timp, in cadrul aceleiași ședințe.


Newsletter